Важливі зміни для військовозобов'язаних: ці чоловіки не зможуть отримати відстрочку

Вступити на аспірантуру за контрактом цього року не вдасться

Правила вступу на навчання до аспірантури у 2024 році оновили. Зміни запровадили через надмірний ажіотаж бажаючих вступити до аспірантури серед чоловіків мобілізаційного віку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки України.

“Щоб навчання в аспірантурі не перетворилося на корупційний інструмент уникнення мобілізації, МОН запроваджує низку нововведень”, - зазначили у міністерстві. 

Серед запроваджених змін:

  • вступити на денну форму навчання в аспірантурі у 2024 році можливо лише за державним замовленням. Вступ на денну форму навчання за контрактом цього року скасували,

  • вступити за контрактом можна на заочну чи вечірню форми навчання, які не передбачають відстрочення від мобілізації,

  • кількість бюджетних місць цього року збільшили з 3200 до 7000,

  • переводитися з інших форм навчання на денну форму впродовж 2024 року заборонено. Поновити навчання на денній формі можуть лише не військовозобов'язані особи, а також інші категорії, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).  

ЄВІ залишається обов'язковим для всіх вступників в аспірантуру, але змінюється вага його компонентів під час розрахунку конкурсного бала.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нові обмеження введуть для військовозобов'язаних. Міністр юстиції Денис Малюська анонсував обмеження на надання "сотень, якщо не тисяч" держпослуг. 

Про причини введення обмежень та які державні послуги стануть недоступними для деяких військовозобов'язаним, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися