У Києві викрили псевдожурналіста та правозахисника: чим він займався

Агітатор поширював прокремлівські наративи під виглядом журналіста та правозахисника

На третьому році війни в Україні продовжують виявляти прокремлівських агітаторів. Днями СБУ викрила нову мережу ворожих агітаторів, які діяли в різних областях України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

“Поплічники агресора вихваляли окупаційні угруповання РФ, виправдовували їхні воєнні злочини та закликали до захоплення всієї території України”, - пояснили протиправні дії виявлених осіб.

Так, днями ворожого агітатора викрили у столиці. Він поширював прокремлівські наративи під виглядом журналіста та правозахисника. Ворожий агітатор закликав ухилятися від мобілізації та намагався дискредитувати Сили безпеки та оборони.

“Для цього створював на вулицях міста та в громадських приймальнях держустанов штучні конфліктні ситуації з правоохоронцями та військовими. Свої провокації зловмисник записував на камеру мобільного телефону. Потім це відео викладав на Ютуб-каналі та власних сторінках у соцмережах із загальною аудиторією понад 12 тисяч користувачів”, - йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, що військовослужбовець однієї з бойових частин Київської області розпродував військове майно на сотні тисяч гривень. Йому оголосили про підозру. У ДБР зазначили, що військовий відповідав за збереження спорядження частини, однак натомість продавав військове майно. Детальніше про схему розкрадання майна читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напали на колишнього військового. Про подробиці інциденту читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися