Партнеру всесвітньої платформи таксі оголосили про підозру: що сталося (ФОТО)

Правопорушники завдали збитків понад 3,3 мільйона гривень

Партнер всесвітньої платформи таксі отримав підозру через несплату понад 3,3 мільйона гривень податків. Санкціоновані обшуки у справі провели у Києві та Київській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

У поліції пояснили, що іноземна компанія направляла в Україну своїм партнерам кошти на оплату роботи водіїв. Правопорушники, щоб не сплачувати податки, приховували кошти при цьому не подавали відповідні звіти.

Спеціалісти встановили, що партнери всесвітньої платформи таксі - приватні структури - налагодили схему з ухилення від сплати податків.

“Кошти, які сплачувались пасажирами за послуги таксі, перераховувалися на електронні гаманці компанії-нерезидента. Надалі іноземна компанія направляла їх своїм партнерам на оплату роботи водіїв. Щоби не сплачувати податки, фігуранти не подавали до податкових органів відповідні звіти, тим самим приховуючи отримані прибутки. Гроші виводили в готівку через підконтрольних фізичних осіб-підприємців”, - уточнили у поліції.

Своїми діями правопорушники завдали збитків понад 3,3 мільйона гривень.

Санкціоновані обшуки правоохоронці провели на території Києва та Київської області за місцями здійснення господарської діяльності та проживання правопорушників. У ході обшуків вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність та чорнові записи.

На підставі отриманих доказів одному з партнерів всесвітньої платформи таксі, за даними поліції організатору схеми,  слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області продавли товари російського походження.


Читайте также