У місті на Київщині склалася катастрофічна ситуація: влада винуватить містян

Чекати на аварійну бригаду для деблокування людини з ліфта у Білій Церкві можна до 6 годин

У Білій Церкві склалась катастрофічна ситуація з ліфтами через стабілізаційні відключення світла та дії містян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Білоцерківської міської ради.

У міській раді провели робочу нараду щодо питання захисту ліфтів від вандалізму. Зазначається, що у зв’язку з відключеннями світла зросла кількість випадків, коли мешканці багатоповерхових будинків опиняються заблокованими у ліфтах. Люди не чекають приїзду аварійної бригади та намагаються деблокувати двері самостійно. Своїми діями завдають пошкоджень обладнанню. 

“Нині у Білій Церкві не працює 31 ліфт, 13 з них зламали самі мешканці, коли намагалися вибратися самостійно. Усього було зафіксовано 27 фактів вандального поводження з ліфтами”, - повідомили у міській раді.

Учасники наради закликали мешканців бути більш свідомими та брати до уваги наслідки користування ліфтами, пов’язані з відключеннями світла. Адже після  втручання мешканців в обладнання ліфти потрібно ремонтувати. Вартість ремонту одного ліфта становить від 50-60 тисяч гривень до 100 тисяч гривень.

Заступник міського голови Анатолій Кравець зазначив, що користуватися ліфтами можна відносно безпечно у перші 1,5 години після включення електроенергії. Мешканцям порадили враховувати цей факт.

За словами спеціалістів, до відключення світла у середньому протягом доби отримували близько 20 заявок щодо блокування мешканців у ліфті. Зараз ця кількість збільшилася до 80. Тривалість процесу деблокування одного ліфту становить близько 20 хвилин. Тож, за даними міської ради, очікувати в кабіні ліфта у разі блокування можна і до 6 годин.

Начальник ЖЕКу №6 Юрій Кошляк висловив пропозицію, щоб у разі вандалізму компенсували ремонт ліфтів ті, хто його вчинив, адже ліфт – це власність мешканців.

Загалом на нараді розглянули можливості розв'язати проблему. Серед пропозицій: 

  • збільшення кількості аварійних бригад,

  • надання додаткових переваг та заохочень працівникам ліфтового господарства.

Проте учасники заходу одноголосно погодилися з тим, що врятувати ситуацію можуть тільки самі мешканці, які будуть більш свідомими та відповідальними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області тимчасово закриють проїзд.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися