Мешканців Києва закликають готуватися вже зараз: що відбуватиметься

Мешканців будинків з ОСББ закликають купувати генератори

Експерти передбачають, що осінь та зима будуть складними у питанні електропостачання. Однак мешканці багатоповерхових будинків уже зараз страждають від відключень світла. Особливо це стосується будинків, обслуговування яких залежить від електроенергії. Мешканці залишаються не тільки без світла, а й без води та  можливості щось приготувати - не працюють електроплити, а насоси не качають воду. Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко дав поради мешканцям, у будинках яких створено ОСББ, повідомляє портал "Коментарі".

Він повідомив, що у 2022 році Київ ухвалив цільову програму із компенсації 75% вартості генераторів для забезпечення потреб ОСББ. 

“Ця програма діяла у 2022-2023 роках і за кілька тижнів вона буде ухвалена на опалювальний сезон 2024-2025 років. КМДА каже, що у 2022-2023 роках документи на участь в програмі подали сотні будинків. Але це лише невелика частина з тих, яким ці генератори справді критично потрібні. Водночас тоді були й обмеження на суму компенсації. Цього року обмеження планують зняти, орієнтуючись на технічні кондиції будинку та потужність обладнання. Тому дуже раджу податися на програму”, - написав Сергій Коваленко.

За його словами, минулого року для цього потрібно було направити в РДА заяву, копії документів про оплату вартості генератора, технічних документів та документів  від ОСББ чи управляючої компанії. “Перелік на цей рік навряд чи зміниться, але раджу стежити за повідомленнями на сайті КМДА. Головне, що податися на отримання компенсації можуть усі без винятку будинку, не важливо є у вас ОСББ чи поки нема”, - уточнив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ввели додаткове обмеження.


Читайте также