У Києві забороняють використовувати шумогенеруюче обладнання: подробиці

Кияни скаржаться на роботу шумогенеруючих приладів

У столиці на 10 днів зупинили функціонування шумогенеруючого обладнання у зв’язку зі скаргою мешканця будинку. До вказаного обладнання відносять холодильники, кондиціонери тощо. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві. 

Спеціалісти Головного управління перевірили суб’єкт господарювання щодо дотримання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. Магазин знаходиться на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку. Діяльність магазину - роздрібна торгівля в неспеціалізованих закладах переважно харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

Перевірку провели через обґрунтоване повторне звернення мешканця будинку щодо незадовільних умов проживання, пов’язаних з шумом від технологічного обладнання.

“За результатами перевірки винесено рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу продукції, виконання робіт, надання послуг, що становлять загрозу для здоров’я або життя людини, в якому вирішено тимчасово (строком до 10 календарних днів) припинити функціонування шумогенеруючого технологічного обладнання суб’єкта господарювання. Готується відповідна позовна заява до суду”, - пояснили у Головному управлінні.

Виконання рішення знаходиться на контролі у головного управління. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни скаржаться на роботу генераторів. У червні мережу сколихнула інформація про можливі штрафи за роботу генераторів. Детальніше про ймовірні штрафні санкції  читайте за посиланням.


Читайте также