Мешканці громади на Київщині отримували подвійні квитанції за воду: як розв'язали проблему

Як мешканцям Бучанської громади платити за холодну воду

У КП “Бучасервіс” повідомили, що питання подвійних платіжок за водопостачання та водовідведення у Бучанській громаді офіційно вирішено, повідомляє портал "Коментарі".

“26 червня 2024 року, на відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, комісія НКРЕКП прийняла важливе рішення, що ставить крапку у питанні надання послуг водопостачання та водовідведення у Бучанській громаді”, - йдеться у повідомленні компідприємства. 

Зазначається, що єдиним законним надавачем послуг водопостачання та водовідведення на території Бучі та Ворзеля є КП “Бучасервіс”.

У комунальному підприємстві вказали ключові моменти:

  • НКРЕКП внесла зміни до ліцензії КП “Ірпіньводоканал”, остаточно виключивши з неї території Бучі та Ворзеля,

  • ліцензійна діяльність “Ірпіньводоканалу” на території Бучанської громади офіційно припинена,

  • усі попередні договори з “Ірпіньводоканалом” автоматично втрачають чинність. Мешканцям Бучі та Ворзеля не потрібно їх розривати.

У КП порадили мешканцям, які з 01.01.2023 сплачували до “Ірпіньводоканалу” або не сплачували зовсім, звернутися до абонентського відділу КП “Бучасервіс” - передати поточні показники лічильників та сплатити наявні борги.

У постанові комісії йдеться: “КП “Ірпіньводоканал” листом від 13.06.2024 № 1236 (вх. НКРЕКП від 14.06.2024 № 19902/1-24) повідомило НКРЕКП про відсутність можливості провадити ліцензований вид діяльності на території м. Буча та смт Ворзель, та відповідно, зменшення території господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення до території м. Ірпінь, смт Гостомель та с. Михайлівка-Рубежівка Київської області”.

Варто зазначити, що про КП "Бучасервіс” у постанові не йдеться. А на відповідне запитання від споживачів щодо отримання ліцензії у компідприємстві не відповіли. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області бракує води.


Читайте также