У столиці оголосили 9 липня Днем жалоби: які обмеження діятимуть

Відомо про 20 загиблих внаслідок обстрілів Києва

У звʼязку з атакою росії на цивільні обʼєкти Києва міська влада оголошує 9 липня Днем жалоби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської військової адміністрації. 

На всіх комунальних будівлях міста у цей день будуть приспущені прапори. Також рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності. 

Також у День жалоби заборонені будь-які розважальні заходи в місті. 

Столична влада звернулася до телеканалів та радіостанцій з проханням внести відповідні зміни до сітки мовлення.

Нагадаємо, що внаслідок ворожої атаки, попередньо, у Києві загинули 20 людей, майже 100 осіб постраждали

У понеділок вранці російські війська вчинили масовану ракетну атаку на цивільні об'єкти столиці. Під ворожим ударом опинилися медичні заклади, житлові будинки. Пошкодження внаслідок обстрілів зафіксували в  Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Обстрілів у понеділок зазнали й інші міста України. Президент України Володимир Зеленський прокоментував масований ворожий обстріл: “Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня”. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у районах Києва, де внаслідок ворожої атаки є пошкодження інфраструктури, розгортають штаби допомоги. Дізнатися адреси штабів допомоги можна за посиланням.


Читайте также