Мобілізація в Україні: повістки формуватимуть по-новому

Нові зміни “розвантажать” працівників ТЦК

У Міністерстві оборони України розповіли, як формуватимуть повістки, враховуючи зміни, ухвалені Кабміном, повідомляє портал "Коментарі".

У міністерстві зазначили, що нова постанова уряду дозволяє централізований друк повісток, що зменшить паперове навантаження на ТЦК.

“Відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що суттєво спрощує та прискорює процедуру. Міністерство оборони та Генеральний штаб ініціювали зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період”, - йдеться у повідомленні. 

У МО розповіли, що раніше оператори ТЦК виписувати повістки вручну, а це займало багато часу та ресурсів. “Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру Оберіг. Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису”, - уточнили в оборонному міністерстві.

При цьому у Міноборони наголосили, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився – повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від початку 2024 року ТЦК передали до виконавчої служби 11 798 штрафів за порушення військового обліку. Через відкриття подібного виконавчого провадження може бути накладено арешт на кошти та майно боржника, за допомогою яких надалі погасять борг.

Детальніше про формування штрафів за порушення військового обліку від ТЦК читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися