У Київській області анонсували графіки відключення води

Мер міста пояснив, чому виникли проблеми з водою

В Ірпені на Київщині впроваджують графіки обмеження водопостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

“Через довготривалі відключення електрики та надмірний полив маємо критичне падіння тиску в мережі водопостачання. Щоб стабілізувати ситуацію вводимо тимчасові графіки обмеження водопостачання”, - повідомив мер міста.

Сьогодні графік по місту наступний:

  • з 17:00 до 22:00 – вода матиме достатній тиск;

  • з 22:00 – вода подаватиметься із заниженим тиском (на верхніх поверхах можлива її повна відсутність) – аби встигнути наповнити резервуари на наступну добу.

“На балансі "Ірпіньводоканалу" перебуває сотні об’єктів. Критична інфраструктура водоканалу, яка відповідає за подачу води у водопровідну мережу міста, має потужні генератори та працює безперебійно. Але забезпечити генераторами всі відключені свердловини (їх 60), й головне контролювати їхню роботу – задача практично непідйомна для наших ресурсів”, - пояснив він.

Також за його словами проблеми з водою у спекотні дні виникла в багатьох громадах України, через що столиця вдвічі зменшила подачу води до Ірпеня. Він наголосив, що комунальні служби міста в екстреному режимі весь тиждень. “Перепідключаємо живлення, об’єднуємо подачу електроенергії до кількох свердловин одночасно. Але для повного повернення тиску потрібна робота одночасно усіх свердловин та додаткові кошти на паливо для генераторів – виділення цих коштів передбачено вже на наступній сесії”, - зазначив мер міста

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області шукатимуть порушників - тих, хто нераціонально використовує воду. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися