Ціни в Києві: які продукти подешевшали найбільше

Найбільше у червні зросли тарифи на електроенергію

У червні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої на споживчому ринку столиці знизилися на 0,4%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у м. Києві. Загалом у червні 2024 року порівняно з травнем споживчі ціни у м. Києві зросли на 1,5%, з початку року – на 6,0%.

За статистичними даними найбільше подешевшали фрукти - зниження вартості фіксується на рівні 5,9%. Також знизились ціни на молоко, соняшникову олію, безалкогольні напої, овочі, м’ясо та м’ясопродукти - на 3,9–0,3%. 

При цьому у статистичній службі фіксують подорожчання продуктів товарів та послуг. Так, на 5,2% подорожчали яйця, на 2,5–0,4% зросли ціни на рибу та продукти з риби, макаронні вироби, масло, цукор, хліб, сир і м’який сир (творог).

На 1,4% зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби, у тому числі  на тютюнові вироби – на 1,6%, алкогольні напої – на 1,2%.

“Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 14,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на електроенергію на 63,6%. Ціни на транспорт зросли на 1,1% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 7,3%”, - йдеться у звіті управління статистики за червень 2024 року.

Нагадаємо, що у травні 2024 року споживчі ціни у м. Києві, порівняно з квітнем 2024 року, зросли на 1,8%. Найбільше - на 20,1% - подорожчали фрукти. Про цінові тенденції травня читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській та Миколаївській областях викрили мережу підпільних цехів. У ході розслідування було вилучено фальсифікат на три мільйони гривень. Які товари підробляли, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися