У Міноборони пояснили, за що штрафуватимуть військовозобов'язаних

При поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається

У вівторок, 16 липня, спливає термін на оновлення даних військовозобов'язаних, визначений законом про мобілізацію. У Міністерстві оборони України надали роз'яснення щодо застосування штрафних санкцій. У міністерстві зазначили, що деякі трактування норм закону про оновлення військово-облікових даних та передбачених законодавством штрафів некоректні, повідомляє портал "Коментарі".

“У зв'язку з поширенням неточної інформації у деяких телеграм-каналах та інших інформаційних ресурсах щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії Міністерство оборони України роз’яснює”, - йдеться у повідомленні Міноборони.

За даними міністерства зараз у законодавстві України визначені окремі види військового обов'язку, зокрема:

  • оновлення даних, 

  • проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.

“Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії”, - повідомили у міністерстві.

Директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк пояснив, що законом передбачено, оновлення даних громадянами – це окремий вид військового обов'язку. “Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов'язок громадян – проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби", - уточнив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як зміниться формат формування повісток




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися