Ситуація погіршилась: відключення світла 16 липня будуть тривалішими

Україна залучала аварійну допомогу з Польщі

У вівторок, 16 липня, протягом доби діятимуть чотири черги обмеження електропостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства енергетики України.

Причиною оновлення лімітів електропостачання називають вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів.

“Ситуація в енергетиці залишається складною. В системі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли підстанцій, ліній системи передачі електроенергії. Також в Україні тримається  аномальна спека. Це все спричиняє ще складнішу ситуацію”, - пояснили у міністерстві ситуацію в енергосистемі.

При цьому зазначається, що для часткового покриття дефіциту протягом минулої доби  Україна додатково залучала аварійну допомогу з Польщі. “Аварійна допомога надавалася і сьогодні. Також енергосистема України приймала надлишки з польської енергосистеми”, - уточнили у Міненерго.

Також в деяких областях України діють аварійні відключення електроенергії, а саме в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. 

Раніше, за лімітами “Укренерго”, чотири черги мали відключати 6 липня з 00:00 до 02:00 та з 16:00 до 24:00

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що енергетики попередили про погіршення ситуації в енергетичній мережі країни. Проблеми виникли через ряд причин - пошкодження енергетичного обладнання ворожими обстрілами, ремонт атомних потужностей і значна спека. До яких сценаріїв готуються у столиці, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися