Генератори є, а води немає: чому мешканці Київщини залишаються без водопостачання

Чому не працюють генератори на об'єктах критичної інфраструктури

У Київській області через тривалі обмеження електропостачання та високу температуру повітря виникли проблеми з водою. У громадах Київщини пояснюють, що не встигають набирати необхідну кількість води для подачі її споживачам. Проте у 2022 році, коли в Україні почалися проблеми з електропостачанням через ворожі обстріли, західні партнери та міжнародні організації надавали громадам генератори. Тоді ж комунальні підприємства звітували, що об'єкти критичної інфраструктури будуть забезпечені альтернативними джерелами живлення і надаватимуть споживачам послуги. 

Генератори є, а пального для роботи немає - його потрібно виділяти додатково. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Білоцерківської міської ради.

“На позачерговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 16 липня в закритому режимі, було прийнято рішення про передачу палива з матеріального резерву для забезпечення водопостачання в населених пунктах Терезине та Шкарівка зранку та ввечері, а також роботи восьми пунктів незламності в м. Біла Церква”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Тож рішенням дозволили з 17 липня використовувати паливно-мастильні матеріали для забезпечення роботи генераторів у разі відсутності електроенергії комунальним підприємствам “Комунальник” (селище Терезине) та “Світанок” (село Шкарівка).

“Це дозволить забезпечити водопостачання двох населених пунктів при відсутності електроенергії зранку та ввечері орієнтовно з 6:00 до 9:00 та з 18.00 до 21:00”, - зазначили у міській раді.

Виявляється, що генератори є, а паливно-мастильні матеріали для їх роботи виділяються окремо, на закритому засіданні місцевої влади

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області шукатимуть порушників, тих, хто використовує воду для поливу городів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися