Мобілізація в Україні: де можна оновити дані та що буде з блокпостами з 17 липня

Де та як можна оновити військово-облікові дані

У вівторок, 16 липня, закінчився термін оновлення даних, визначений законом про мобілізацію. Відсьогодні правила оновлення змінилися у контексті майданчиків доступних для військовозобов'язаних. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, з 17 липня оновити військово-облікові дані військовозобов'язані зможуть у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та у застосунку "Резерв+". Тобто ЦНАПи відсьогодні не оновлюють дані військовозобов'язаних. 

Щодо збільшення кількості блокпостів на вулицях міст, речник Міністерства оборони зазначив, що після завершення терміну оновлення даних в Україні застосовувати таку практику не планують. За його словами принаймні найближчими днями цього не відбуватиметься. "Щодо збільшення блокпостів - такої інформації у нас наразі немає", - підкреслив він.

Речник Міноборони назвав блокпости та затримання чоловіків "прикрою і подекуди неприємною" історією. Він пояснив, що така ситуація виникла, через те, що люди не оновлювали свої військово-облікові дані.

Він також повідомив, що дані оновлюють й за кордоном. На цей час уже 65 тисяч українців, які перебувають за межами країни, оновили свої дані. "Серед лідерів - Польща, Німеччина, Чехія і Канада. А взагалі по всьому світу дуже активно люди це робили саме за допомогою застосунку "Резерв+", - додав Дмитро Лазуткін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні по новому формуватимуть та надсилатимуть повістки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися