Ціни в Київській області зросли майже на 64%: що подорожчало найбільше

Які продукти, товари та послуги у Київській області подорожчали найбільше

У червні 2024 року ціни на споживчому ринку по Київській області (без урахування м. Києва) зросли на 2,2%, порівняно з попереднім місяцем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Київській області.

За статистичними даними, ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у червні зросли на 0,4%. На 3,9–0,8% подорожчали продукти переробки зернових, соняшникова олія, овочі, цукор, яйця, кисломолочна продукція, масло, молоко, сало, риба та продукти з риби, сир, хліб, безалкогольні напої. 

При цьому м'ясо, м'ясопродукти та фрукти подешевшали на 2,3% і 1,1%. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,1%, у тому числі тютюнові вироби – на 1,7%, алкогольні напої – на 0,4%. 

“Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 15,8% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на електроенергію на 63,6%”, - йдеться в статистичному звіті головного управління.

Ціни на транспорт зросли на 0,8% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 5,4%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на споживчому ринку столиці у червні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої знизилися на 0,4%. За статистичними даними найбільше подешевшали фрукти - зниження вартості фіксується на рівні 5,9%.

Детальніше про цінові тенденції в Києві читайте за посиланням.

Нагадаємо, що у Київській та Миколаївській областях викрили мережу підпільних цехів. У ході розслідування було вилучено фальсифікат на три мільйони гривень. Які товари фальсифікували, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися