Ситуація погіршилась: у Києві та області анонсували масштабні відключення світла

Більша частина споживачів у столиці та Київській області залишатиметься без електропостачання

Терміни та обсяги обмеження електропостачання у Києві та області на 18 липня оновили - відключення триватимуть довше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

За даними компанії, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби.

“Аномальна спека ускладнює роботу обладнання. Через це можуть виникати технічні збої в його роботі. З 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у м. Київ, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги”, - повідомили про посилення обмежень в “Укренерго”. 

Також спеціалісти пояснили, що у кожній області споживачі, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг. За даними “Укренерго” якщо відключають три черги одночасно, то без світла залишається половина споживачів у кожному регіоні. “Якщо застосовано понад три черги графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів”, - уточнили в компанії. 

До того ж у Київській області виникли проблеми з електропостачанням через грозовий фронт, який пройшов 17 липня. Негода спричинила обриви проводів, пошкодження опор ліній електропередач та трансформаторних підстанцій.

“Станом на 10:00 18 липня на Київщині вже відновлено роботу 54 ліній середнього класу напруги, 1446 трансформаторних підстанцій. Світло повернули у 52 493 домоволодіння”, - повідомили у Київській ОВА.

У роботі залишається ще 45 ліній, 905 трансформаторних підстанцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці готуються до найгіршого сценарію з електропостачанням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися