Кияни обурені діями влади, а посадовці виправдовують мільйонні витрати спекою

Що робиться з насадженнями в Києві

Аномальна спека, яка тривала декілька днів, змусила українців шукати прохолоди під кронами великих дерев. Урбаністична ініціатива “Містознавство” виміряла температуру поверхонь у публічних просторах Києва і показала різницю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного. 

picture

“Як добре видно з цієї ілюстрації, температура в тіні дерев та на газонах в рази менша, ніж на розпечених на сонці ділянках. А отже, чим більше в місті дерев, кущів, газонів, тим легше переносити спеку. Озеленення міста – це вже давно не про естетику, а про адаптацію до зміни клімату, який стає все більш посушливим”, - переконаний посадовець.

Він повідомив, що із початку 2024 року у Києві висадили понад 3,5 тисячі дерев, понад 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів. Другу хвилю озеленення планують розпочати вже восени.

При цьому кияни хоч і поділяють думку про необхідність озеленення міста, однак критикують діяльність столичної влади у цьому питанні. 

“Нові дерева, які висаджуються, не дають тіні! Вони гарненькі й декоративні та теж мають місце бути, але треба прораховувати що мають бути й зелені бульвари та місця відпочинку в затінку))”, - написала Ольга Березовская.

Також містяни повідомили, що на деяких вулицях вирубують дерева, однак нові не саджають. Також не обробляють дерева від шкідників, а просто їх вирубують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за два місяці у столиці оголосили до десяти тендерів на придбання посадкового матеріалу. Скільки планували витратити, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися