Витрати під час війни: скільки Київ заплатить за нові дерева та кущі у 2024 році

Більшу кількість саджанців планують купити у ІІ півріччі 2024 року

Столична влада активно пояснює необхідність озеленення столиці. Портал "Коментарі" дізнався, скільки коштів столиця планую витратити на саджанці дерев та кущів у 2024 році. 

У “Київзеленбуд”  на офіційний запит порталу відповіли, що комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень районів м. Києва, що входять до складу КО “Київзеленбуд” (далі – КП УЗН), у 2024 році проводять висадження зелених насаджень відповідно до Заходів з оновлення зеленої зони м. Києва на 2024 рік, затверджених розпорядженням начальника Київської міської військової адміністрації від 20.02.2024 № 117, планів з озеленення та благоустрою.

У І півріччі 2024 року закупили 538 дерев та 4814 кущів на загальну суму 4 247 900 гривень.

У ІІ півріччі 2024 року планують закупити 2284 дерев та 11904 кущів за загальну суму 29 843 224 гривень.

Загалом за рік у Києві витратять понад 30 мільйонів гривень - посадковий матеріал купують коштом міського бюджету.

“Саджанці дерев, що заплановані до закупівлі, будуть висаджені на місці видалених аварійних, сухостійних, вітровальних та уражених шкідниками дерев. При формуванні переліку посадматеріалу враховано видовий склад існуючих насаджень (які знаходяться в доброму і задовільному стані) для дотримання однотипності”, - пояснили у комунальному підприємстві.

Також уточнили, що необхідність закупівель посадматеріалу також зумовлена низкою звернень мешканців району щодо оновлення зелених зон, висаджування дерев та кущів. Звернення надходять на поштову адресу КП УЗН, в телефонному режимі та через соціальні мережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада ухвалила важливе рішення через спеку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися