Кличко нищить Київ: кияни та депутати вимагають зупинити корумповані дії мера

Депутат Київради вимагає негайних дій, щоб зберегти історичне обличчя міста

У суботу, 20 липня, кияни мітингували під стінами КМДА. Містян обурило те, що мер Кличко руйнує історичне обличчя тисячолітнього міста. Про це на своїй сторінці у Facebook написав доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, повідомляє портал "Коментарі".

"Досить нищити наше місто", "Досить руйнувати Київ", "Ні свавіллю Київради", "Новий мурашник не наблизить перемогу" – саме з такими плакатами 20 липня близько тисячі людей зібралися під стінами КМДА на акцію протесту після знесення садиби Зеленських, що була збудована у 1890 році на вулиці Кониського, 22.

“Київ занурився в хаос, коли серед білого дня, в день народження мера Кличка, приватна компанія зносить історичну будівлю в столиці не маючи на це жодних юридичних підстав та морального права. Абсолютно варварське беззаконня коли на збереження образу тисячолітнього міста просто плюють з високого кабінету на Хрещатику, 36, що характеризує весь період правління мера Кличка”, - написав він.

За словами депутата, за час правління Кличка столиця перетворилася на полігон бездумного будівництва. При цьому не враховуються ні потреби мешканців, ні необхідність збереження унікальної архітектури, ні забезпечення сталого розвитку міста.

Депутат зазначив, що представлення на розгляд громади Генерального плану столиці - чергова пустопорожня обіцянка Кличка, яку він не збирається виконувати.  “Бо друзі мера тоді не зможуть руйнувати наші парки, історичні пам’ятки та зони відпочинку заради будівництва чергової висотки.

Посадовці КМДА знищують Київ у нас на очах. Це треба зупинити. Вимагаю негайного скликання позачергової сесії Київська міська рада через незаконне знесення історичної садиби Зеленських та системне знищення історичної спадщини Києва”, - зазначив він.

Андрій Вітренко закликає депутатів Київської міської ради:

  • Провести аудит усіх будівельних проєктів, які наразі реалізуються або плануються до реалізації у столиці. Необхідно зупинити ті з них, які порушують закони або загрожують історичному та культурному спадку міста;

  • Заслухати звіт міського голови;

  • Звільнити заступника голови КМДА Вячеслава Непопа, який відповідальний за напрямок архітектурно-будівельного контролю;

  • Звільнити директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА;

  • Звільнити директора Департаменту архітектури і містобудування КМДА;

  • Направити звернення Київської міської ради до правоохоронних органів.

“Потрібне термінове перезавантаження існуючої система управління в місті Києві. Віталій Кличко та його команда щоденно доводить свою повну некомпетентність, корумпованість та непрофесійність. Місто лишається толерантним до забудовників, і ворожим до мешканців Києва”, - переконаний депутат. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, на що КМДА витрачає бюджетні кошти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися