Підготовка до опалювального сезону: чи буде тепло у мешканців Київської області

Мешканцям розповіли, як підготуватися до зими

У Київській області триває підготовка до опалювального сезону 2024-2025 років. За даними Київської ОВА, готовність житлово-комунального господарства до зими сягає 51%, повідомляє портал "Коментарі”.

У Київській ОВА зазначили, що у регіоні комплексно підготовили 2 691 житловий будинок. Також до зими вже готові 412 шкіл і дитячих садків та 208 закладів охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, ФАПИ). Мова йде про ремонт покрівель, приведення до ладу систем опалення та холодного водопостачання, реконструкцію та ремонт котелень, промивку систем опалення. 

“Також проводяться поточні, капітальні ремонти та реконструкції котелень, гідравлічні випробування мереж. Загалом уже підготовлено 664 котельні, відремонтовано 377 км теплових мереж, 166 км водопровідних та каналізаційних мереж, 463 свердловини”, - йдеться у повідомленні.

Головне питання, яке турбує мешканців Київщини, чи буде світло в оселях восени та взимку. Перший заступник голови КОДА Микола Бойко зазначив, що для подолання дефіциту електроенергії урядом напрацьовані дієві кроки. Зокрема, це програми кредитування для громадян під 0% і для великого бізнесу за програмою “Доступні кредити 5-7-9”, пільгові кредити для ОСББ та ЖБК, спрощена процедура закупівлі обладнання для енергогенерації та безмитне ввезення електрообладнання, імпорт електроенергії тощо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві готуються до найгіршого сценарію зі світлом. Дізнатися детальніше, скільки годин світла на добу буде у найгіршому випадку, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися