Аварійний шляхопровід в Києві відремонтують: планують витратити сотні мільйонів гривень

У “Київавтодорі” пояснили необхідність проведення ремонтних робіт

У Києві планують провести реконструкцію шляхопроводу на перетині вул. Будівельників із Броварським проспектом і Святошино-Броварською лінією метрополітену біля станції метро “Дарниця”. У КК “Київавтодорі” обґрунтували необхідність проведення робіт, повідомляє портал "Коментарі".

За даними підприємства, вказаний шляхопровід почали експлуатувати 1963 року та з того моменту жодного разу капітально не ремонтувався. У 2021 році після спеціального обстеження технічний стан шляхопроводу було визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс – вичерпаним.

“Ремонт аварійного шляхопроводу є нагальним: там необхідно замінити зношене дорожнє покриття та гідроізоляцію мостового полотна. Також заплановано усунути пошкоджені конструкції деформаційних швів і привести до належного стану залізобетонні ділянки прогонових будов та опор”, - йдеться у повідомленні Київської міської державної адміністрації. 

Серед інших робіт на об’єкті планують встановити нове перильне і бар’єрне огородження, замінити опори освітлення, облаштувати тротуари фігурними елементами мощення та влаштувати велодоріжки.

Ремонт планують розпочати у вересні. На період проведення ремонтних робіт рух автотранспорту закриють, а проїзд перенаправлять на інші вулиці, відповідно до тимчасової схеми.

На проведення запланованих робіт “Київавтодор” оголосив тендер. Пропозиції прийматимуть до 7 серпня 2024 року. Очікувана вартість робіт становить 459 538 743,60 гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що роблять з аварійними ділянками теплових мереж у Києві. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися