У КМДА вирішують долю знакової будівлі міста: подробиці

У столиці планують провести реновацію Житнього ринку

У Києві розглядають можливості відновлення та подальшого використання Житнього ринку - створили відповідну робочу групу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Робоча група під головуванням заступника голови КМДА Валентина Мондриївського вивчить питання щодо приведення будівлі критого ринку на вул. Верхній Вал, 16 до сучасного вигляду та його подальшого ефективного використання.

Валентин Мондриївський наголосив, що Житній ринок виступає частиною історичного Подолу та є однією зі знакових будівель Києва. Влада міста вбачає спільне завдання - дати ринку друге життя. “Задача складна, ми маємо зберегти його призначення й архітектурне рішення та водночас зробити його сучасним і функціональним. В Європі є достатньо прикладів, де старовинні ринки завдяки інноваційним рішенням та інвестиціям стали новими міськими магнітами не тільки для місцевих мешканців, а й для туристів. Київ – європейська столиця, і ми маємо взяти найкращий досвід для реновації Житнього ринку”, – заявив Валентин Мондриївський.

Перше засідання робочої групи планують провести найближчим часом та залучити до роботи представників громадськості.

У КМДА нагадали, що приміщення ринку за цією адресою збудували ще в 1980 році. І після понад 40 років експлуатації воно потребує капітального ремонту, щоб відповідати сучасним реаліям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни обурені корупційними діями столичної влади. На вихідних під стінами КМДА провели мітинг. Що обурило киян, читайте за посиланням.


Читайте также