Борги за ЖКП ростуть: скільки боржників фіксують у Києві та області

Найбільше споживачі заборгували за послуги опалення

Від початку повномасштабної агресії росії на територію України заборгованість за комунальні послуги зросла на третину. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот.

Відповідно до інформації Єдиного реєстру боржників, найбільше неплатників за ЖКП фіксують у Дніпропетровській та Харківській областях. А найчастіше позиваються в суд через борги за опалення та воду.

Загалом в Україні налічується 701 тисяча проваджень про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги. А наприкінці минулого року до Єдиного реєстру боржників було внесено 659 684 боргів. За пів року їх кількість зросла на 6,3% та сягла 701 051 провадження.

Лідирує за кількістю боржників Дніпропетровська область понад 100 тисяч проваджень або 14,3% від загальної кількості. Найменше проваджень зареєстровано у Луганській області - 2854. 

У Києві відкрито 10 323 провадження, а у Київській області - 16997 проваджень.

picture

Із загальної кількості боргів 36,9% становить несплата за опалення — 258,8 тисячі. На другому борги за водопостачання — 18,6% або 130,2 тис. А замикають трійку борги за світло — 67,9 тис. або 9,7%.

Нагадаємо, що у Київській області анонсували підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Так у Немішаївській селищній раді попередили про наміри збільшити вартість послуг холодного водопостачання та водовідведення. Скільки доведеться платити за послуги, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ймовірно підвищать тарифи на централізоване теплопостачання




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися