У Київській області ввели тимчасову заборону: які обмеження діють

У Київській області заборона на вилов раків триватиме до 20 вересня

З понеділка, 5 серпня, у Київській та інших областях України заборонено вилов раків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Заборону на вилов запровадили з метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. 

На переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України заборона триватиме з 5 серпня по 20 вересня.

“За вилов раків у цей період передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака”, - уточнили в агентстві.

Також спеціалісти зазначили, що зараз фіксується зменшення природних запасів раків через сучасну несприятливу екологічну ситуацію та браконьєрський вилов. “Тому звертаємося до рибалок з проханням не забувати про відповідальне ставлення до цих річкових мешканців та дотримуватися встановлених обмежень”, - зазначили в агентстві.

Детальніше з термінами заборони в окремих областях можна ознайомитися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області виявили спалах смертельної для тварин хвороби. Зафіксували новий випадок африканської чуми свиней. Тварина належала підсобному господарству філії “Кагарлицька (№ 115)”. У зв'язку з виявленою загрозою оголосили карантин окремих районах та громадах. 

Дізнатися детальніше про обмеження можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися