У Київському обласному ТЦК звернулися до громадян з попередженням

Яке покарання загрожує за перешкоджання роботі представників ТЦК

Мешканців Київщини попередили про покарання за перешкоджання роботі ТЦК. Відповідну заяву зробили в Київському обласному ТЦК та СП, повідомляє портал "Коментарі".

У ТЦК акцентували на контенті в соціальних мережах з військовими ЗСУ, нібито представниками ТЦК та СП та конфліктами з ними. За даними ТЦК, цей контент створено ворожими підрозділами інформаційних операцій.

“Звертаємо увагу на те, що ворог активно використовує ІПСО для зриву мобілізаційних заходів та дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Через соціальні мережі та месенджери ворог поширює фейкові новини, маніпулятивні відео та дезінформацію щодо представників ТЦК та СП, що мають на меті посіяти паніку серед населення, дискредитувати та знизити довіру до військовослужбовців ТЦК та СП”, - заявили в Київському обласному ТЦК. 

Також попередили громадян, що за ухилення та будь яке перешкоджання роботі представників РТЦК та СП передбачена відповідальність. “Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу “Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період” тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років”, - повідомили в обласному ТЦК.

Громадян запевнили, що усі справжні ситуації, які виникають, у ТЦК ретельно вивчають та проводять необхідні службові перевірки.

У ТЦК закликали критично ставитися до подібного контенту, користуватись тільки офіційними джерелами інформації та не піддаватися на провокації ворога.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що роблять представники ТЦК та поліцейські на вулицях Києва.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися