У Києві оголосили тендер майже на 96 мільйонів гривень: подробиці

У столиці планують розчистити озеро

КП “Плесо” 9 серпня оголосило новий тендер - шукають компанію, яка розчистить озеро Синє. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію генерального директора КП “Плесо” Вячеслава Савицького.

За його словами, після визначення переможця та підписання договору розпочнуться роботи з ревіталізації водойми. Роботи передбачають відновлення екосистеми озера Синє. У комунальному підприємстві розповіли, що першочерговим завданням визначають порятунок озера шляхом його розчищення. Решту робіт вирішили провести за більш сприятливої економічної ситуації в місті. Йдеться про благоустрій території довкола водойми.

Щодо запланованих робіт, то планують розчистити озеро для розкриття ґрунтових джерел. Очікується, що це спричинить додаткове наповнення та покращить екологічний стан водойми. Також планують розчистити з’єднувальну протоку та об’єднати озеро в кільце, щоб вирівняти рівні води й запобігти застою.

“Нагадаємо, попередні спроби визначення підрядника через процедуру відкритих торгів, які проводилися п’ять разів, не дали результату через різні причини. Зокрема, це сталося через невідповідність поданих документів і перевищення бюджетних лімітів пропозиціями учасників”, - пояснили у комунальному підприємстві.

Тендер уже розміщений на платформі Prozorro. Очікувана вартість робіт - 95 953 027 гривень. Роботи планують провести до 31 грудня 2025 року.

Тендерні пропозиції від потенційних учасників прийматимуть до 24 серпня, а аукціон планують провести 26 серпня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що острів Оболонський не витримав випробування спекою. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися