Острів Оболонський не витримав випробування спекою (ФОТО)

Дерева на Оболонському острові, на думку містян, не пережили спеки. І виростити там великі дерева буде складно

Дискусії навколо острову Оболонський не припиняється. Експерти зазначають, що столична влада займається піар-проєктами замість розв'язання нагальних проблем. На думку екологів, під час створення рекреаційної зони було знищено екосередовище. До того ж під час робіт спиляли багаторічні дерева, повідомляє портал.

Історія з деревами має продовження. 

“Це всохлі дерева, якими "облагородили" Оболонський острів замість величних старих дерев, що були нещадно вирубані…”, - показала дерева на своїй сторінці у Facebook Olena Maiboroda.

У дописах до посту коментатори жалкують, що були знищені старі дерева. 

“Тепер, з сучасними посухами та спекою, буде дуже складно виростити великі дерева. І що там вони посадили, горобину? Воно було приречене”, - зазначає Julia Kyrylets.

“У тому то й справа(. Коли у нас спека під +40, кожен хоче йти та стояти в тіньочку і кожен хоче своє залізне корито запаркувати під деревом, хай і на газоні. А ті, хто бездумно ці дерева знищують, навіть не замислюються, що дерева ці вдвічі-втричі старші за них самих(((“, - відповіла Olena Maiboroda.

Варто зазначити, що обслуговування дерев на острові Оболонський - послуги недешеві. Так, КП "Плесо" оголосило тендер на послуги з обслуговування та утримання зелених насаджень на території о. Оболонський. Очікувана загальна вартість послуг - 3 856 400 гривень. Джерело фінансування закупівлі - місцевий бюджет. Строк надання послуг - до 31 грудня 2024 року. Дізнатися детальніше, що планують робити з деревами на острові Оболонський, читайте за посланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сталося на Оболонському острові після перших сильних дощів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися