Пожежа на ЗАЕС: який рівень радіації фіксують у Києві

За словами Володимира Зеленською, ситуація на ЗАЕС нормальною бути не може

У неділю, 11 серпня, на території Запорізької атомної станції зафіксували пожежу. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує портал "Коментарі".

Станом на вечір 11 серпня він зазначав, що показники щодо радіації були в нормі. “Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути. Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу”, - зазначив він. 

У ДСНС України повідомили, що станом на 00:00 12 серпня змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не виявлено. Радіонуклідів техногенного походження, що свідчать про порушення безпечного функціонування АЕС в Україні або транскордонне перенесення, не зафіксовано.

Пости Укргідрометцентру поблизу ЗАЕС продовжують посилений моніторинг і оперативно відстежують стан радіаційного фону.

У  Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА розповіли про рівень радіації та стан повітря у столиці. “Станом на 08:00 12 серпня рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві низький. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі”, - йдеться у повідомленні. 

За даними застосунку “Київ Цифровий” перевищення рівня радіації у столиці не зафіксовано.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ПрАТ “АК “Київводоканал” оголосило тендер на розробку нової схеми очищення та знезараження води. На офіційний запит порталу “Коментарі” у товаристві розповіли про проблеми, які виникають з очищенням річкової води. Чому компанія не може якісно очищувати та знезаражувати воду, читайте тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися