Вода на більшості столичних пляжів небезпечна: результати перевірки

Безпечно купатися можна на трьох пляжах Києва, однак загалом не рекомендують відпочинок на воді

У столиці спеціалісти перевірили воду на столичних пляжах - результати невтішні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДУ “Київський міський ЦКПХ МОЗ”. 

У держустанові повідомили, що моніторингові дослідження стану води відкритих водойм в зонах рекреації (пляжах) м. Києва мають плановий характер.

Перевірки якості води на пляжах проводили з 5 по 11 серпня 2024 року. За результатами проведених експертиз виявили, що вода водойм на 12 об’єктах моніторингу із 15 не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками та на 4 із 15 – за санітарно-хімічними показниками.

picture

У державній установі наголосили, що у столиці під час воєнного стану не рекомендовано відвідувати пляжі та заборонено навігацію для річкових, малих, спортивних суден, водних мотоциклів та засобів розваг на водних об'єктах у межах міста Києва.

“Водойми можуть бути небезпечні з погляду можливого набуття різних захворювань: інфекційних хвороб кишкової групи, дерматитів, алергічних захворювань та ін. При потраплянні такої води у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції, особливо небезпечні для дітей”, - попередили спеціалісти державної установи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці вихідними на озері Небреж сталася небезпечна ситуація, яка ледь не коштувала життя відпочивальниці. Йдеться про заняття вейкбордингом. Думки читачів щодо ситуації розділилися. Дізнатися детальніше, що сталося на озері та про думки киян з цього приводу, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися