У Києві погіршується якість повітря: причини

Причини погіршення стану повітря у столиці

У столиці фіксують погіршення стану повітря. Найближчими днями ситуація загостриться. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру. 

У центрі повідомили, що 13 серпня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві перевищує гранично-допустимі концентрації (ГДК). Такі дані спеціалісти отримали зі стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря.

Синоптики попередили, що впродовж 14-20 серпня вміст діоксиду азоту в повітрі буде перевищувати критичний рівень – 5  гранично допустимих концентрацій. Такий стан повітря може негативно впливати на самопочуття людей.

Причинами перевищення вміст діоксиду азоту в повітрі називають підвищення температури та маловітряну погоду.

“Спекотна, суха та маловітряна погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря”, - попередили синоптики.

Зазначимо, у міському застосунку “Київ Цифровий” погіршення стану повітря не фіксується. 

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці спеціалісти перевірили воду на столичних пляжах - результати невтішні. 

Перевірки якості води на пляжах проводили з 5 по 11 серпня 2024 року. За результатами проведених експертиз виявили, що вода водойм на 12 об’єктах моніторингу із 15 не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками та на 4 із 15 – за санітарно-хімічними показниками.

Дізнатися детальніше, на яких пляжах вода відповідає затвердженим нормам, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися