“Київський метрополітен” уклав договір майже на 14 мільярдів гривень

Метро на Виноградар будуватимуть ще 30 місяців

У столиці планують продовжити будівництво метро на Виноградар. Договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену уклало КП “Київський метрополітен”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Компанію, яка продовжить будівельні роботи визначили шляхом проведення електронних торгів. Переможцем аукціону стало ТОВ “Група компаній “Автострада”.

У комунальному підприємстві розповіли, що будівельні роботи триватимуть 30 місяців, а їхня вартість становить 13 785 000 000,00 грн.

“Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи”, - уточнили в “Київському метрополітені”.

У КМДА нагадали, що зараз на об'єкті збудовано правий перегінний тунель від станції “Мостицька” до станції “Сирець”. Його протяжність - майже 1 250 метрів. Також завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Частково влаштовані огороджувальні конструкції методом “стіна в ґрунті”, кріплення котловану металоконструкціями.

Зазначимо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" 12 грудня 2023 року уклало угоду вартістю 21,16 млн грн з ТОВ “Група компаній “Автострада” на проєктування та підготовчі роботи по ремонту тунелю між станціями “Деміївська” і “Либідська”. 

А Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області 9 серпня уклала договір з ТОВ "Група Компаній "Автострада" на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення на Харківщині вартістю 1,5 мільярда гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштуватиме ремонт мосту Метро.


Читайте также