Мешканці Київської області можуть отримати грошову допомогу: як подати заявку

Оформити грошову допомогу можуть окремі категорії громадян, у тому числі ВПО

Мешканці Київщини можуть звернутися за оформленням грошової допомоги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА. 

Отримати грошову допомогу можуть люди, яким раніше не виплачували міжнародну грошову допомогу, та які мають дохід на одного члена родини менш ніж 5400 грн. Також для отримання грошової допомоги потрібно належати до однієї з наступних категорій населення:

  • внутрішньо переміщені особи, які перемістилися через воєнні дії протягом останніх 6 місяців;

  • мешканці, що через воєнні дії виїхали, однак через певний час повернулися до місця постійного проживання, у тому числі із-за кордону. 

При цьому оформити грошову допомогу можуть громадяни, які мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для вищезазначених категорій):

  • родина, яка складається лише з одного з батьків (або батько, або мати) та з одного або кількох дітей віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);

  • сім'я, з однієї чи кількох самотніх осіб літнього віку (55 років і старше) чи особи літнього віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;

  • сім'я, у складі якої є одна чи декілька осіб з особливими потребами. Серед таких враховують інвалідність, хронічні захворювання.

Оформити грошову допомогу можуть вищезазначені особи у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Мала Шияновська, 14/13 (графік роботи: пн – пт 09:00 – 16:00).

Також регулярно здійснюються виїзди в громади Київської області. Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати тут чи на сайті БФ “Право на захист”. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що постраждалим від обстрілу “Охматдиту” виплатять грошову допомогу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися