Що відбувається з повітрям у Києві (ОНОВЛЕНО)

У столиці значно погіршився стан повітря

У понеділок ввечері в Оболонському районі Києва значно погіршився стан атмосферного повітря. У повітрі був відчутний запах гару. Однак кияни скаржилися, що погіршення стану повітря спостерігалося також в інших районах. За даними точок моніторингу повітря у Києві станом на 08:30 3 вересня має оцінку “задовільно”. А датчик моніторингу на вул. Щусева, 20 показує, що повітря шкідливе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію застосунку Київ Цифровий.

Загалом фіксується перевищення РМ2.5 та РМ10.

РМ2.5 - це дрібні, невидимі для ока частки пилу, що утворюються під час промислового виробництва, пожеж та згоряння відходів. Можуть через легені потрапляти у кровоносну систему.

РМ10 - це частки діаметром від 2,5 до 10 мікрометрів у складі пилу, що утворюється внаслідок пожеж і промислових викидів. Частки подразнюють слизові оболонки та можуть потрапляти в дихальні шляхи. 


У Головному управлінні ДСНС України у Київській області зазначили, що останніми днями надходить багато скарг на задимлення, смог у повітрі. “Люди обурюються, але водночас в більшості випадків самі й провокують масштабні пожежі в області. Особливо це стосується пожеж на стихійних  сміттєзвалищах, яких  до речі, чимало на території Київської області”, - пояснили у ДСНС.

Також рятувальники вказали на загрозу - зазвичай поруч з такими звалищами знаходиться ліс, або населені пункти, тому вогонь може в будь-яку мить перекинутися і на них.

Однак станом на 8:30 3 вересня поблизу немає масштабних пожеж. Про це свідчать дані SaveEcoBot.


У КМДА пояснили причини погіршення стану повітря, зазначивши, що це, ймовірно, спричинене пожежами в екосистемах. Столична влада повідомила, що у Броварському районі Київської області горить торф в 6 осередках загальною площею 3,74 га. Це, на думку КМДА, також є можливою причиною неприємного запаху у столиці. 

Містянам рекомендують у разі появи задимленості зачинити вікна та відмовитися від довгих прогулянок та фізичної активності на відкритому повітрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у понеділок Росія вчинила масований та комбінований обстріл Києва.

Читайте также