Амбіційний і важливий проєкт: У КП “Плесо” розповіли про реконструкцію р. Либідь

На реконструкцію річки Либідь потрібно понад 4 млрд грн

У Києві триває підготовка до проведення реконструкції річки Либідь. Портал “Коментарі” повідомляв про тендер на розробку проєктно-кошторисної документації, який оголосило КП “Плесо”. 

Генеральний директор КП “Плесо” В'ячеслав Савицький на ефірі “Київ 24” розповів, як буде проводитися реконструкція річки Либідь. За його словами, зараз проводиться розробка ТЕО, документи мають пройти етап схвалення. Загалом “історія” з реконструкцією розпочалась ще 2021 року. Зараз планують доопрацювати, враховуючи усю чинну наявну документацію, і схвалити у цьому році ТЕО. У документації буде визначена черговість проведення усіх робіт. 

“У першу чергу потрібно зняти аварійну небезпеку, потім виконання капітального ремонту, ревіталізації та створення громадських просторів. Загалом по всій довжині Либідь була поділена на 12 черг, однак, після доопрацювання, враховуючи аварійні ділянки, ймовірно буде десь 17 черг”, - зазначив гендиректор.

За словами В'ячеслава Савицького, після схвалення ТЕО в наступному році уже буде визначена одна конкретна ділянка, буде затверджений робочий проєкт, а далі вже розпочнуть ремонтні роботи. І саме в такій послідовності компідприємство планує провести реконструкцію. Першим виконають ремонт аварійних ділянок. 

“Це буде довготривало, тому що це дуже грандіозний проєкт, амбіційний і важливий для міста. Розумієте, десь на 12 кілометрів повна реконструкція, гідроспоруд з громадськими просторами, в цінах ще до 2021 року це було 2,3 млрд гривень.

В цінах цього року, після доопрацювання, я думаю, може сума навіть і подвоїтись”, - розповів гендиректор КП.

За його словами, спрогнозувати терміни приведення ремонту, враховуючи поточну ситуацію складно, однак припустив, що реалізація проєкту триватиме, як мінімум, десятиріччя. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки переплатили на ремонті Південного мосту у Києві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися