У Київській області збільшилась кількість скарг: мешканцям нагадали про відповідальність

Власників тварин можуть оштрафувати за недотримання правил

У Томашівській громаді на Київщині повідомили про збільшення кількості скарг від місцевих мешканців, інформує портал "Коментарі".

Жителі скаржаться на неконтрольований вигул собак та інших домашніх тварин за межами домоволодінь, на яких вони проживають. У громаді звернулися до власників тварин та нагадали про відповідальність за їх утримання. 

“Відповідно до Правил благоустрою власники присадибних ділянок зобов’язані вживати заходів для запобігання неконтрольованому виходу собак, великої й малої худоби та свійської птиці за межі власної території та на дорожні об’єкти”, - наголосили у громаді.

Також для власників тварин передбачена відповідальність за неналежне утримання, а саме, відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачені штрафні санкції для: 

громадян: від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,

посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“Просимо бути свідомими та не допускати зазначених правопорушень!”, - звернулися до власників тварин. 

Ознайомитися з правилами утримання домашніх тварин на території Томашівської сільської територіальної громади за наступним посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області правоохоронці повідомили про підозру жінці за фактом жорстокого поводження з твариною. Що вчинила жінка та яке покарання їй загрожує, читайте за посиланням

Читайте также