В “Укрзалізниці” пояснили, чому штори у вагони мають коштувати понад 7 тис. грн за штуку

Скільки “Укрзалізниця” заплатить за спеціальні штори

“Укрзалізниця” провела тендер на придбання штор у вагони. Громадській обурила очікувана вартість тендеру - 7 млн грн. Однак в “Укрзалізниці” переконані, що штори, які замовили мають коштувати саме стільки, адже хочуть придбати вогнетривкі ролети, а не звичайні штори, повідомляє портал "Коментарі".

“Продукція, на яку оголошено тендер, має низку технічних вимог та особливостей. Каркас ролет має бути спеціально виготовлений під конкретні розміри з алюмінієвого профілю, одна штора ролети розсіює світло, інша – виконана з непрозорого матеріалу. Штори ролети обов’язково повинні бути виготовлені з вогнетривкої тканини (відповідно до державних стандартів та вимог) та фіксуватися в заданому положенні, відповідати вимогам щодо витривалості тощо”, - пояснили у компанії.

Також зазначили, що вартість цієї продукції за результатами торгів навіть вдалося знизити у порівнянні навіть з попередніми закупівлями цієї ж продукції (першої половини 2023 року). До торгів долучилось 2 постачальники й початкову ціну для торгів стала нижчою.

В “Укрзалізниці” підтвердили, що планують придбати 940 сонцезахисних ролет (782 широкі та 158 вузьких). Ролети встановлять у пасажирських вагонах, які проходять модернізацію та ремонт.

“Очікувана вартість закупівлі була сформована на основі надання комерційних пропозицій від постачальників та становила 7 010 100 грн. Тобто вартість широкої ролети – 7550 грн, а вузької – 7000 грн. Переможець торгів погодився поставити всю продукцію за 6 916 100 грн, що менше ціни 2023 року”, - уточнили в “Укрзалізниці”.

Також запевнили, що ціни закупівлі УЗ не вище, ніж вартість аналогічної продукції в комерційних закупівельників. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовця “Укрзалізниці” викрили на хабарі. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися