Аграрії будуть конкурувати за державні землі: в Україні реалізують новий проєкт

Як зміняться умови отримання у користування державних земель

Проєкт “Земельний банк” в Україні знаходиться на завершальному етапі. Реалізація вказаного проєкту відкриє аграріям доступ до державних земель на прозорих та конкурентних засадах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

У Регіональному відділенні Фонду державного майна України по місту Києву  зазначають, що ТОВ “Державний земельний банк” створили на базі ДП “Фонд аграрних інвестицій”. 

“Державний земельний банк – перший в Україні державний оператор земель сільськогосподарського призначення. Товариство на 100% належить державі”, - повідомили у регіональному відділенні. 

Створення товариства являється остаточним етапом у реалізації проєкту “Земельний банк” перед стартом перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель на електронному майданчику “Прозорро. Продажі”.

Так в Україні запровадили новий механізм користування земельними ділянками. Він передбачає заміну довготривалого користування на оренду. Орендна ставка складатиме 12% від нормативно-грошової оцінки замість попереднього 1%.

У Регіональному відділенні нагадали, що проєкт “Земельний банк” спрямований на ефективне використання сільськогосподарських земель та підтримку агровиробників у складний воєнний час, збільшення надходжень до державного бюджету, з якого фінансуються Сили оборони України, забезпечення рівних умов для всіх учасників ринку та створення нових робочих місць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спірні землі у Київській області відвели підприємцю. 


Читайте также