Будівлю Київради підсвітили кольорами ЛГБТ-символіки

10 грудня відзначають міжнародний день прав людини.

Надвечір п’ятниці, 10 грудня,  правозахисні групи Amnesty International та KyivPride підсвітили будівлю Київської міської ради кольорами ЛГБТ-символіки.

Річ в тім, що 10 грудня відзначають міжнародний день прав людини.

Ініціаторами акції виступили правозахисна організація Amnesty International Ukraine та громадська організація KyivPride. За словами директора Amnesty International Ukraine Оксани Покальчук, в Україні ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТКІ-людей. Саме подібними акціями привертають увагу людей до проблем захисту прав ЛГБТКІ-спільноті.

 

"Столиця України має демонструвати приклад для наслідування – тут кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності має бути безпечно. Злочини на ґрунті нетерпимості мають розслідуватися належним чином", — йдеться у повідомленні.

ЛГБТКІ – акронім для позначення лесбіянок, геїв, бісексуальних, трансгендерних, квір – та інтерсексуальних людей.

Як писали "Коментарі", в жовтні цього року у Подільському районі столиці на Контрактовій площі підсвітили кольорами ЛГБТ-спільноти будівлю центрального корпусу Києво-Могилянської академії.

Відомо, що будівля Києво-Могилянської академії було підсвічено кольорами ЛГБТ-спільноти в честь дня камінг-ауту. Камінг-аутом називають процес добровільного усвідомлення людиною своєї сексуальної орієнтації або гендерної приналежності.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Какая связь

11 грудня 2021, 07:27

Какая связь между правами человека и ЛГБТ? Почему не в цвета педофилов или онанистов?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися