В Києві активно впроваджують закупівлю соціальних послуг: вже 9 є

В Україні повністю запрацювала нова редакція Закону «Про соціальні послуги»

В Україні повністю запрацювала нова редакція Закону "Про соціальні послуги", яким передбачена закупівля соціальних послуг.

Київ одним із перших серед українських міст  почав втілювати норми закону в життя. Лише в цьому році в Києві розробили механізм та процедуру закупівель дев’яти соціальних послуг. Про це розповів директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий агентству "Укрінформ".

Йдеться про послуги „Денний догляд“ та „Догляд вдома“ для дітей з інвалідністю підгрупи „А“, „Екстрене (кризове) втручання“, "Соціальна адаптація", "Соціально-психологічна реабілітація осіб із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин", „Паліативний догляд“, „Соціальна транспортна послуга“,„Супровід під час інклюзивного навчання“ для дітей з особливими освітніми потребами.

Він також згадав про потреби людей із психічними захворюваннями.

 "При реформуванні системи за принципом „гроші ходять за пацієнтом“, виявилося, що ресурсу на їх утримання медзакладам не виділяють.Про таке поняття як „утримання“ — в лікарні забули. А психіатрія — це передовсім утримання. Це тисячі людей, які довічно мають залишатися у спеціалізованих закладах, бо не можуть перебувати в соціумі", — сказав Світлий.

В Києві розробили цільову програму "Турбота" для утримання людей з психічними хворобами . Таким чином, вже забезпечили належне утримання понад 400 людей.

Як писали "Коментарі", Департамент соціальної політики закупив  послугу "Догляд стаціонарний" для осіб із психічними розладами. На сьогодні її отримують 600 осіб.

Зазначається, що Київ став першим містом в Україні, яке закупило цю соціальну послугу. Через зміни в медичному законодавстві особи з такими розладами не могли перебувати у лікувальних закладах постійно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктор Турчаников

23 грудня 2021, 17:06

Интересно, по какому принципу были отобраны эти 600 человек из тысяч ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися