У Могилянці відбудеться зустріч з політв’язнями

12-14 січня 1972 рік були дні найбільших репресивних акцій проти українських дисидентів.

У вівторок та середу,  11-12 січня, в Національному університеті "Києво-Могилянська Академія"  відбудуться Дні політв’язня. В межах заходу відбудуться зустрічі з Мирославом Мариновичем та Володимиром Балухом.

 

Варто зазначити, що 12-14 січня 1972 рік були дні  найбільших репресивних акцій проти українських дисидентів. Тоді заарештували більшість відомих представників національно-демократичного руху.  

 

Саме тоді у Києві заарештували Івана Світличного, Євгена Сверстюка, Василя Стуса, Леоніда Плюща, Зіновія Антонюка, Івана Дзюбу.

День українського політв’язня відзначався в політичних таборах і тюрмах та на засланні 12 січня, починаючи з 1975 року. Таку ініціативу висунув В’ячеслав Чорновіл.

 

Зустрічі відбудуться в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА (вул. Іллінська, 9).
Вхід вільний, необхідна реєстрація (кількість місць обмежена).

Як писали "Коментарі", у Києві затвердили положення про комунальну установу Київський міський інформаційно просвітницький центр "Крим — це Україна".  Як повідомив секретар Київміськради Володимир Бондаренко, у центрі розроблятимуть заходи задля адаптації, а також захисту прав переселенців у Києві. Тут надаватимуть, зокрема, інформаційну підтримку та консультації.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися