У Гідропарку виявили популяцію червонокнижних орхідей (ФОТО)

Планується створення ботанічної пам’ятки природи

Дослідники з Київського еколого-культурного центру повідомляють про виявлення популяції червонокнижних орхідей у Гідропарку.

Орхідеї знайшли під час чергової експедиції КЕКЦ. У центрі вважають популяцію квітів неймовірною знахідкою.  

Популяція орхідеї коручки - рідкісної лісової рослини виявилася доволі великою. У Києві, у Гідропарку на острові Долобецький рослину не сподівалися побачити.

"Орхідеї ростуть у невеликій низині, заваленій хмизом і поваленими деревами, що врятувало орхидеї від знищення. Не кожен сюди забреде. Щоб захистити орхідеї, ми будемо тут створювати ботанічну пам’ятку природи. Сподіваємось, керівництво "Київзеленбуду" нас підтримає", — йдеться в повідомленні від КЕКЦ.

На фото:

1. Так виглядає коручка квітучою;

2. Коручки в Гідропарку  восени вже трохи підв'яли;

3. Лісові орхідеї люблять мертву деревину.

"Коментарі" повідомляють: на 15 станціях київського метро навчатимуть основам домедичної допомоги: долучитися зможуть всі охочі"Зважаючи на актуальність питання, було прийнято рішення надати можливість опанувати основи домедичної допомоги максимально більшій кількості людей. Саме тому локацією для проведення коротких майстер-класів із домедичної допомоги було обрано метрополітен, станціями якого щодня проходить тисячі киян та гостей міста. До того ж, це безпечне місце під час повітряних тривог", – зазначає Валентина Гінзбург.

Також на сайті: на Київщині після деокупації регіону відновлено 85% автобусних маршрутівКиївська обласна військова адміністрація повідомляє, що станом на 20 вересня на території Київської області відновлено роботу 85% приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування. Пасажирськими перевезеннями забезпечені всі райони Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися