Лікар розповів про схему ухиляння від служби в ЗСУ у Києві

На що йдуть військовозобов’язані, щоб не воювати

У Києві зафіксовані випадки ухиляння від участі в бойових діях проти російських окупантів серед військовозобов’язаних за допомогою "лікування". Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів лікар-нейрохірург, онколог приватної клініки Антон Шкіряк, передають "Коментарі".

За його словами, кількість звернень пацієнтів щодо оперативного втручання під час воєнного стану у Києві збільшилась, але не всі люди дійсно потребують проведення операцій.

"Зараз військовозобов’язані намагаються, на жаль, я таку тенденцію спостерігаю, отримати хірургічне втручання, щоб не іти до лав Збройних Сил України. Це взагалі окрема тема. Я думаю, її слід підіймати, тому що цим користуються деякі приватні заклади. Ми намагаємося одразу повідомляти таких пацієнтів, що таких хірургічних втручань у нас не буде, це просто неможливо", — сказав Шкіряк.

Лікар навів приклад одного з подібних звернень: "Є проблеми зі спиною — просять прооперувати те, що абсолютно клінічно ніяк не проявляється. Тому виникає проблема і конфліктні ситуації, коли пацієнт приходить і каже, що в нього болить спина, але там немає тих ознак, які потребують хірургічного втручання. Або навпаки — немає жодних ознак і болю, а просить зробити якусь операцію. Звичайно, ми одразу таке присікаємо, зразу ж повідомляємо пацієнта, що це є незаконно, і ні в якому разі ми таку операцію йому не будемо робить. Але потім помічаю його в мережах, що він вже зробив цю операцію в іншій приватній лікарні".

Нейрохірург застеріг власників всіх приватних лікарень у Києві, що не буде замовчувати подібні схеми та повідомить про порушення закону відповідні органи. Лікар столичної приватної клініки Антон Шкіряк додав, що в його закладі військових, у яких дійсно є медичні покази до операції, оперують абсолютно безкоштовно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

10 серпня 2022, 14:16

Все верно, Украина превратилась в страну современного фашизма - права и свободы граждан полностью нарушены, единственный выход - это уезжать из этой клоаки, пусть ее защищают те, кто имеют с этой страны - депутаны и прочее президенское ворье. Пусть все эти мусора и СБУшники валят на фронт, а не ловят нормальных граждан на западной границе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися