В мерії Києва розповіли про реабілітацію дітей з інвалідністю (ФОТО)

Кількість підопічних значно зросла

У Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю значно зросла кількість пацієнтів, потребуючих допомоги. Про це розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда, передають "Коментарі".

За її словами, столичний центр реабілітації працює у штатному режимі з дотриманням вимог воєнного стану. Послуги у закладі надають як маленьким мешканцям Києва, так і дітям-переселенцям. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів з Києва до країн Євросоюзу представники столичної влади евакуювали понад три тисячі родин, які виховують дітей з інвалідністю.

Зараз до Києва продовжують прибувати переселенці, зокрема й ті, які виховують дітей з інвалідністю, які потребують реабілітації. "За два місяці роботи на обліку Центру додалося п’ятсот нових дітей, чверть із яких – внутрішньо переміщені особи", –  зазначила заступниця голови Марина Хонда.

У закладі є обладнане усім необхідним укриття. Під час повітряної тривоги діти можуть продовжувати заняття у безпеці. Укриття можна залишити через три евакуаційні виходи. Усі працівники проінструктовані та знають, що необхідно робити у випадку надзвичайної ситуації. 

У Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю можна отримати і продуктові набори. Така гуманітарна допомога видається лише тим родинам, які виховують дітей з інвалідністю, проживають та зареєстровані в Києві. 

Нагадаємо, у Києві готуються до навчального року понад тисяча освітніх закладів, а укриття в них будуть доступні виключно для дітей на затверджену нормативами кількість місць. Ці захисні споруди зникнуть з карти укриттів у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чому освітні громади в районах Києва вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Читайте також, що у Києві на зупинках громадського транспорту пропонують облаштувати укриття на час повітряної тривоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися