Кількість хворих на коронавірус у Києві зросла в рази

В мерії столиці розповіли про тривожну тенденцію

У Києві за тиждень втричі зросла кількість випадків захворювання на коронавірус. Про стрімке погіршення епідеміологічної ситуації заявила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

За її словами, з 8 до 14 серпня у столиці зафіксували 316 випадків захворювань на COVID-19, а за 15 до 21 серпня ця цифра сягнула 956. Водночас зросла кількість пацієнтів з важкими формами COVID-19, а також тих, хто потребує кисню та опиняється в палатах інтенсивної терапії. Таке стрімке зростання захворювань викликають занепокоєння в мерії.

В профільному департаменті КМДА рекомендують повернутися до носіння масок та знову покласти у сумки та кишені дезінфектанти для рук. Хворим на COVID-19 потрібно обов’язково дотримуватися правил самоізоляції, а тим, в кого є підозра на недугу, звернутися до лікаря, щоб мінімізувати ризики ускладнень коронавірусної хвороби та не наражати на небезпеку рідних, зазначила Гінзбург.

"Головне – вакцинація! Ось те, що може врятувати столицю від серйозного спалаху, подібного до тих, що в минулі роки забрали тисячі життів киян. Для багатьох зараз це не звучить актуальним. Та варто згадати, як у 2020-му, у 2021-му, тяжко страждаючи, помирали десятки людей на добу", — наголосила Департаменту охорони здоров’я КМДА.

В мерії столиці вкотре закликали киян зробити щеплення від коронавірусу. Вакцинуватися у Києві можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, в центрах масової вакцинації у ТРЦ Gulliver, River Mall та "Універмаг Україна". Також на базі столичних лікарень працюють мобільні бригади, які за заявами можуть виїжджати на вакцинацію колективів.

В мерії Києва додали, що наразі другу бустерну дозу щеплення від коронавірусу дозволено вводити всім особам віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ирина

24 серпня 2022, 02:12

Хватит распространять эту брехню - ответите на Божьем Суде!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися