Медики обурені ставленням киян до них та коронавірусу

Директор клінічної лікарні запросила всіх хто не вірить в коронавірус попрацювати в лікарні

Директорка Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан обурена людьми, які не вірять в коронавірус і запропонувала таким індивідам прогулятися по лікарнях. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Главкому".

Тетяна також уточнила, що більшість людей сьогодні абсолютно забули про безпеку. А тих хто кричить, що коронавірусу не існує жінка запросила попрацювати у лікарні.

"Внаслідок карантину, у нас не пішла так стрімко хвиля інфікування, як це було у Західній Європі. Люди дивилися на своє оточення. Мовляв, в тебе хтось захворів? Ні. В мене також. Значить хвороби не існує, або вона не небезпечна, немає такого, що кожен другий захворів. А значить, це змова. Не знаю, кому вигідні ця конспірологія про всесвітню змову, Білла Гейтса, якусь іншу дурню. Коли люди кажуть, що не вірять, то з ними розмова проста. Я відповідаю: одягайте костюми, приходьте попрацюйте з нами, особливо в реанімації, де хворі не підійматися, вони підключені до апаратів штучної вентиляції легень. А треба ж судно поміняти хворому, помити людину, підняти її. Ми можемо брати таких людей волонтерами. Заходь, якщо ти не боїшся. Не віриш? То попрацюй і за пів години віра повернеться"  - зазначає лікарка.

Більш того жінка уточнює, що населення в усьому звинувачує медиків, коли в інших країнах їм аплодували й дякували.

"З самого початку епідемії відчувалося погане ставлення. Були ситуації, пов'язані з транспортним колапсом, коли наших медичних сестер, які їхали з області, до електрички... Їх виганяли, кричали, що ви заразні, тому що ви в "ковідном" госпіталі працюєте. Ми таку цькування теж пережили. Тепер є розмови, мовляв, лікарі приписують собі, що борються з Covid для того, щоб отримати надбавку до заробітної плати. Те кажу всім, приходьте, ми та вам заплатимо. У нас не вистачає рук! Якщо в Італії, Китаї медичних працівників проводжали з оплесками, в Китаї на коліна ставали після епідемії, то у нас спочатку не підходьте, бо ви заразні, потім вам платять, тому ви приписуєте все, що завгодно. Мабуть, комусь це також вигідно, щоб нас труїли. Адже показник здоров'я нації, середня тривалість життя - основні показники успішності країни", - нагадує лікар.

Раніше "Коментарі" розповіли про 120 шкіл, які страждають від коронавірусу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися