Киян закликали обмежити відвідування амбулаторій та поліклінік

В мерії назвали причини

У Києві через загрози ракетних атак порадили обмежити заплановані візити до амбулаторій та поліклінік. Про це заявила директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

За її словами, усі столичні лікарні працюють, а "швидкі" виїжджають за викликами до хворих.

"У разі оголошення повітряної тривоги медичний персонал амбулаторних закладів, а також пацієнти, які на той момент перебувають у будівлі, мають перейти в укриття. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються", — зазначила Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації закликала киян відтермінувати плановий візит до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

"Не треба зайвий раз наражатися на небезпеку. Щодо екстрених випадків – усю необхідну допомогу кожен киянин отримає вчасно та в повному обсязі", – запевнила посадовиця.

Фахівець розповіла, з чим пов’язане таке звернення. Зокрема, за інформацією лікарів, просто під час повітряних тривог мами приводять дітей на масаж, на плановий огляд до педіатра, а літні люди йдуть вимірювати тиск.

"Зазвичай я завжди звертаюся до людей із рекомендацією приходити до медиків, не очікуючи загострення стану здоров’я. Але сьогодні дуже прошу за можливості зв’язуватися з лікарем дистанційно. Телефон 103 – у разі екстреного випадку. Швидка обов’язково приїде та врятує життя", — пояснила Гінзбург.

В мерії Києва також нагадали, що цілодобову пораду лікаря у столиці можна отримати за телефоном: (044) 235-01-01.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися