У Києві відкрився центр гематології та трансплантації кісткового мозку (ФОТО)

У Київському обласному онкологічному диспансері відкрився центр гематології та трансплантації кісткового мозку

У Комунальному некомерційному підприємстві Київської обласної ради "Київський обласний онкологічний диспансер" відбулося відкриття центру гематології та трансплантації кісткового мозку. Про це повідомляє пресслужба Київської облради.

Проєкт проводився у декілька етапів. Його реалізація тривала два роки і вартувала більше 50 мільйонів гривень.

"Трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин в Україні - це наш справжній прорив. Ще у 2019 році такі операції в Україні не проводились. А зараз пацієнтам не тільки роблять трансплантацію кісткового мозку безпосередньо в Україні, це відбувається на найвищому професійному рівні і повністю безоплатно. У 2022 році, незважаючи на повномасштабну війну, руйнування та пошкодження медичних закладів, українські фахівці провели 166 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин. Сподіваюсь, завдяки модернізації центру потребу у наданні медичної допомоги методом ТГСК для жителів Київської області буде забезпечено у повному обсязі", - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

До трильйона доларів: Кличко оцінив збитки енергомережі та водоканалу Києва. Збитки від ворожих обстрілів можуть становити від сотень мільярдів до трильйонів доларів, передають "Коментарі".

У КМДА розглядають найгірший сценарій подій: повну відсутність світла, води та тепла. Про це повідомляють "Коментарі".

"Через ракетні атаки агресора на об’єкти критичної інфраструктури розглядаємо різні сценарії розвитку подій. Найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо", - йдеться у повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися