В лікарні Борисполя провели першу операцію з використанням нового обладнання (ФОТО)

Подробиці розповів мер міста

Бориспільські лікарі провели першу діагностичну операцію з використанням нового ангіографа. Про це повідомив мер Борисполя Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

За його словами, нове обладнання дозволяє зробити дослідження судин за допомогою рентгенівського випромінювання та введення в судину контрастних речовин.

"Обладнання дуже необхідне, адже може визначити патологію судин практично в усьому організмі й своєчасно допомогти зберегти життя", — зазначив Борисенко.

Бориспільський міський голова додав, що планові навчання-аплікації провели на пацієнтах співробітники компанії Siemens ("Сіменс") та лікарі комунального підприємства "Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування". Про початок планових та ургентних операцій в лікарні повідомлять згодом.

Ангіограф коштує понад 30 мільйонів гривень. Для лікарень це обладнання закупає Міністерство охорони здоров’я України. Зокрема, ангіограф придбали для центральної лікарні в Броварах. Обладнання вже встановили та чекають на фахівців компанії Siemens для підключення та консультації лікарів.

Ангіографія дозволяє проводити рентгенівські дослідження кровоносних судин. Цей метод дозволяє вивчити функціональний стан кровотоку, кровоносних судин та поширеність патологічного процесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися