У Києві дії хірурга привели до смерті 2-річного хлопчика

Столичного хірурга хочуть відсторонити від посади

У столиці судитимуть хірурга однієї з київських дитячих лікарень. Про це повідомили в прокуратурі Києва.

У лютому 2020 року в дитячу лікарню поступив 2-річний хлопчик з діагнозом "чужорідне тіло стравоходу, шлунково-кишкова кровотеча під питанням".

"Лікар-хірург, який перебував на чергуванні, в порушення вимог наказу щодо маршрутів госпіталізації, відповідно до якого діти до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються до НДСЛ "Охматдит", госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра. ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що тільки через 10 годин черговий лікар призначив дитині ФГДС (проведення огляду слизової оболонки стравоходу). Під час ФГДС у дитини почалася гостра серцева недостатність, через яку хлопчик загинув.

Згідно з висновком експерта, між настанням смерті хлопчика та наявними дефектами у наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв’язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме – не проведення певних досліджень при надходженні дитини до медичного закладу та упродовж його подальшого перебування у відділенні.

Зараз прокурором до Оболонського районного суду м.Києва направлено клопотання про відсторонення лікаря-хірурга з посади.

Раніше "Коментарі" розповіли про лікаря, який приїхав на виклик до жінки та помер, надаючи їй допомогу.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися